Proiect POR 2014-2020

Descriere proiect

„ Creșterea spiritului antreprenorial prin dezvoltarea unei capacități de producție ”

S.C. LAUR CONSTRUCT S.R.L. în calitate de Beneficiar, a finalizat implementarea proiectului „ Creșterea spiritului antreprenorial prin dezvoltarea unei capacități de producție”, aferent contractului de finanțare nr. 5850/17.08.2020, cod SMIS 125734, la punctul de lucru al societăţii situat în Str. Orizontului, nr. 102, Municipiul Tulcea, Judeţul Tulcea, finanțat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 2: „ Îmbunătăţirea competitivităţii întreprinderilor mici și mijlocii”, Prioritatea de investiţii 2.2 : “Sprijinirea creării și extinderea capacităților avansate de producție și dezvoltarea serviciilor”, apel dedicat zonei de investiţie teritorială integrată Delta Dunării.

Contractul de finanțare a fost încheiat cu Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene în calitate de Autoritate de Management și cu Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud – Est, în calitate de Organism Intermediar.

Valoarea totală a proiectului este de 7.794.530,78 lei, din care valoarea sumei nerambursabile este de 4.651.350,92 lei (3.953.648,28 Lei - valoarea eligibilă nerambursabilă din FEDR si 697.702,64 lei - valoarea eligibilă nerambursabilă din Bugetul Național).

Obiectivul general al proiectului (scopul proiectului): îmbunătățirea competitivității economice a Laur Construct SRL prin crearea unei noi unități de prestări servicii în domeniul lucrărilor de construcţii poduri şi tuneluri.

Obiectivele specifice, respectiv rezultatele proiectului: Crearea unui nou loc de muncă până la sfârșitul perioadei de implementare prin angajarea unei persoane care să provină din rândul categoriilor defavorizate; Achiziția de echipamente tehnologice de lucru pentru domeniul lucrărilor de construcţii poduri şi tuneluri, cod CAEN 4213; Dezvoltarea sectorului în domeniul lucrărilor de construcţii poduri şi tuneluri prin implementarea cu succes a acestui proiect de investiții.

Impactul investiției la nivelul localității/regiunii - Realizarea investiţiei va avea următoarele efecte benefice asupra economiei locale: va contribui la diminuarea şomajului prin faptul că prin implementarea proiectului se va crea un nou loc de muncă din categorie defavorizată; s-au achiziționat echipamente care înglobează cea mai nouă tehnologie; echipamentele achiziţionate corespund nevoii de dezvoltare durabilă; dezvoltarea societăţii va constitui o sursă sigură şi în creştere de venituri pentru Bugetul de Stat Local, pentru Bugetul Asigurărilor de Sănătate şi Șomaj.

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro

Investim în viitorul tău!

Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Regional 2014-2020

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României

Footer flg
Acest site foloseste cookie-uri. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe Sunt de acord